Wat zit er in multivitamines?

Wat zit er in multivitamines?

Veel mensen komen vitamines tekort. Ze slikken daarom een multivitamine om dit tekort aan te vullen. Het nemen van multivitamines is makkelijk en je krijgt van alle belangrijke vitamines wat binnen. Maar wat zit er eigenlijk precies in multivitamines en waar zijn ze goed voor?

Wat zijn multivitamines precies?

Multivitamines zijn supplementen die je dagelijks kunt nemen en verschillende vitamines en mineralen bevatten. Per merk en soort multivitamine kan het verschillen welke elementen er precies in zitten. Over het algemeen wordt er gekozen voor de 13 belangrijkste vitamines en mineralen. Zo ben je vaak in een keer klaar met een supplement.

Waar zijn ze goed voor?

Je hebt alle vitamines en mineralen nodig om te functioneren en je gezond te voelen. Als je gezond en gevarieerd eet elke dag, kom je op die manier al makkelijk aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan mineralen en vitamines.

Wanneer je niet zo gevarieerd eet of bepaalde voedingsstoffen niet tot je neemt, kan het zijn dat je een tekort aan bepaalde vitamines kunt krijgen. Denk hierbij aan iemand die vegetarisch eet of ergens allergisch voor is. Doordat bepaalde producten niet gegeten worden, kan er een bepaald vitamine tekort ontstaan. Een multivitamine kan dan als aanvulling genomen worden om zo toch aan je dagelijkse behoefte te komen.

Wat zit er precies in multivitamines?

De samenstelling van een multivitamine kan per merk en soort verschillen. Over het algemeen zitten de volgende vitamines altijd in multivitamines: Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12, C, D, E en K.

Van elk van deze vitamines zit er een bepaald percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in. Dit is bijna nooit 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit omdat je vaak toch nog een redelijk gedeelte van deze vitamines binnenkrijgt via je voeding.

Extra behoefte aan multivitamines?

Het komt bijna nooit voor dat iemand maar behoefte heeft aan 1 soort vitamine. Meestal zijn er wel meerdere vitamines die een aanvulling kunnen gebruiken. In dat geval biedt een multivitamine de ideale uitkomst.

Toch is het belangrijk om te beseffen dat het nemen van multivitamines of andere supplementen een aanvulling is op een gezonde en gevarieerde levensstijl. Het is niet de bedoeling dat multivitamines het eten van groente en fruit of andere gezonde voedingsstoffen gaan vervangen. Dit zal ook niet het gewenste effect hebben. Het is dus echt een ondersteuning van je gezonde dieet en geen vervanging ervoor.

Tip: Davitamon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *