Vergeet deze plekken niet in te smeren met zonnebrand

Vergeet deze plekken niet in te smeren met zonnebrand

Wanneer mensen naar het strand gaan of in de zon gaan liggen smeren ze zich in met zonnebrand om te voorkomen dat ze verbranden. De Uv-straling die de zon uitstraalt is namelijk schadelijk voor je huid. Er zijn echter een aantal plekken die mensen vergeten in te smeren, misschien omdat ze te voorzichtig zijn, omdat ze niet eens wisten dat ze zich daar konden verbranden of gewoon simpel omdat ze het over hun hoofd zien. Daarom moet je deze zomer zeker niet vergeten om je in te smeren met zonnebrand op deze plekken.

De plekken die wij het vaakst vergeten in te smeren

Er zijn een aantal plekken die erg over het hoofd worden gezien. Vooral de bovenkant van de handen en voeten zijn de grootste slachtoffers. Deze zitten vaak het grootste deel van de dag in de zon en kunnen ook verbranden. Daarom is het belangrijk dat je deze niet vergeet in te smeren.

Ook in het gezicht vergeten mensen vaak een aantal delen. Zo vergeten ze bijvoorbeeld goed de huid rondom de ogen in te smeren omdat ze bang zijn dat de zonnebrand in hun ogen komt. Dit kan er echter voor zorgen dat dit deel verbrand raakt. Hetzelfde geld voor de lippen. Je lippen kunnen verbranden. Mensen smeren geen zonnebrand hierop omdat ze denken dat het slecht voor hun is. Gebruik een speciale lippenbalsem met SPF voor optimale veiligheid.

Daarnaast moet je niet vergeten je haarlijn, je hoofdhuid en je oren in te smeren. De meeste mensen denken dat de zonnebrand hun haar gaat beschadigen, maar dit haal je er zo uit. Je hoofdhuid kan heel erg verbrand raken en daarom is het belangrijk dat je deze goed beschermd. Dit kan je ook op een andere manier doen, zoals bijvoorbeeld het dragen van een pet.

Je optimaal beschermen tegen de zon

Bescherm jezelf optimaal tegen de zon door je in te smeren met SPF30 aan het begin van de dag en je om de twee uur in te smeren wanneer je in de felle zon zit. Probeer tussen de uren dat de zon het meest fel is, 11.00 tot 15.00, de zon te vermijden om te voorkomen dat je gaat verbranden. Vergeet de bovengenoemde plekken niet en bescherm je zo optimaal mogelijk tegen de Uv-straling van de zon!

Tip: Biodermal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *