Met deze 3 tips krijg jij een gezond gebit

Met deze 3 tips krijg jij een gezond gebit

Een goede verzorging van de tanden is erg belangrijk. Als je niet goed voor je mond zorgt kan dit na een tijd voor gebitsslijtage, tandbederf, ontstekingen aan het tandvlees en andere narigheden zorgen. Door regelmatig langs te gaan bij jouw tandarts voorburg kun je een gezond gebit behouden en problemen voorkomen. Om zelf goed voor je gebit te kunnen zorgen moet je natuurlijk wel weten hoe dat in zijn werking gaat. Want waar bestaat de verzorging van de mond uit? Hoe krijg en behoud jij een gezond gebit? Daar gaan wij het in deze tekst met jou over hebben.

Poets twee keer per dag twee minuten je tanden

Je hebt het waarschijnlijk al erg vaak gehoord, maar we gaan het er toch even over hebben, want het is immers erg belangrijk. Om een gezond gebit te behouden is het belangrijk dat jij regelmatig en goed jouw tanden poetst. Tandartsen raden dan ook aan om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen voor twee minuten lang. Bovendien is het gebruik van een elektrische tandenborstel aan te raden. Met een elektrische tandenborstel kan er namelijk veel meer plak worden verwijderd van de tanden dan met de hand. Stap daarom over van een handtandenborstel op een elektrische.

Gebruik ook stokers of ragers

Iets wat veel mensen vergeten, maar zeker niet kan ontbreken bij een gezond gebit, is het gebruik van tandenstokers of ragers. Door na het poetsen van de tanden gebruik te maken van een rager of stoker, kun je ook tussen de tanden de plak of etensresten verwijderen. Als dit blijft zitten kan dit na verloop van tijd voor gaatjes, tandsteen of ontstekingen zorgen. Als jouw tanden niet recht staan en het poetsen of stokeren daardoor wordt belemmerd, kan het gunstig zijn om een bezoek te brengen aan een orthodontist voorburg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *