Dry Needling bij Janssen van Dijke

Dry Needling bij Janssen van Dijke

Janssen van Dijke fysiotherapeuten is een fysiotherapiepraktijk, gevestigd in Zelhem en Hengelo (Gld). Bij Janssen van Dijke kun je terecht voor veel verschillende fysiotherapeutische behandelingen, waaronder dry needling. We ontvangen veel mensen uit de regio Doetinchem voor een dry needling behandeling binnen de praktijk.

In deze gastblog vertelt een fysiotherapeut van Janssen van Dijke over wat dry needling is en wanneer dry needling wordt toegepast door de fysiotherapeut.

Wat is dry needling

Dry needling wordt door de fysiotherapeut toegepast als een behandelmethode. Wanneer je door de fysiotherapeut behandeld wordt middels dry needling dan worden er naaldjes gebruikt. Door de fysio wordt er één naald gebruikt tijdens de behandeling, welke op meerdere verschillende te behandelen plekken in het lichaam wordt geplaatst.

Verschil tussen dry needling en acupunctuur

Tijdens een acupunctuur behandeling wordt er gebruik gemaakt van meerdere naalden welke langere tijd in het lichaam blijven zitten. Bij Dry Needling is dit slechts één naaldje.

Wanneer wordt dry needling toegepast?

Dry Needling wordt toegepast op zogenoemde “triggerpoints”. Triggerpoints zijn pijnlijke plekken in het lichaam die pijn doen wanneer je erop drukt. Wanneer de zogeheten triggerpoints in het lichaam pijnlijk zijn dan voel dit vaak ook op andere plaatsen in het lichaam. Met behulp van dry needling kunnen de triggerpoints “uitgeschakeld” worden.

Wanneer de spier met de naald wordt aangeraakt dan ontspant deze. Dry needling klinkt als een hele pijnlijke techniek, maar je voelt er eigenlijk heel weinig van.

Dry needling in de Achterhoek (omgeving Doetinchem)

De sportfysiotherapeut bij Janssen van Dijke is gespecialiseerd in dry needling. We zijn een van de fysiopraktijken in de omgeving van Doetinchem met de meeste ervaring als het gaat om dry needling.

Dat we erg goed zijn in dry needling heeft ermee te maken dat we al jarenlang geven en omdat we veel patiënten uit de regio Doetinchem ontvangen voor een needling sessie.

Kom je uit de regio Doetinchem en weet je van jezelf dat je triggerpoint gerelateerde klachten hebt? Dan kan onze sportfysiotherapeut je goed verder helpen. Je bent van harte welkom op de praktijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *